niedziela, 26 marca 2017

Ekologiczne pieczone chrupki kukurydziane

Ekologiczne pieczone chrupki kukurydziane słowackiej firmy McLLOYD'S to świetna alternatywa dla niezdrowych przekąsek. Zostały wyprodukowane wyłącznie z produktów pochodzących z ekologicznych upraw. Nie zawierają konserwantów, glutenu, modyfikowanej skrobi kukurydzianej. Kształt dinozaura sprawia, że dzieci zachwycone są nie tylko smakiem, ale i wyglądem.  Występują w trzech smakach: serowym, solonym oraz keczupowym. My do testów wybrałyśmy smak serowy, ale z pewnością będziemy chciały spróbować wszystkich.



Składniki: kukurydza 75% (mąka i/lub ziarna), olej słonecznikowy, przyprawa serowa 5% (cebula, maltodekstryna, sól, ser cheddar, cukier, odtłuszczone mleko w proszku, papryka, ekstrakt drożdżowy (z kukurydzy), czosnek, kurkuma, proszek cytrynowy, pieprz, olej słonecznikowy).

Moja córcia jest zachwycona Biosaurusami. Od razu zapytała, czy kupimy jeszcze te pyszne chrupki. Mi również bardzo posmakowały. Mają delikatny serowy smak, po zjedzeniu nie czujemy nieprzyjemnego posmaku. Wiadomo, jak z każdymi przekąskami, nie możemy przesadzać, ale jeśli mamy już podać coś takiego dziecku, to lepiej wybrać produkt ekologiczny, wyprodukowany z dobrych składników.




Chrupki kupiłam na Allegro za 3,15 zł. Waga opakowania to 50 g. Moja ocena 5 na 5 punktów. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz